HTML Slicing / Basing

Geschreven door Edwin Witlox

Een service die we ook aanbieden is HTML-Slicing. Voor veel mensen een onbekende term, maar in de wereld van web-design komt dit vaker voor dan u denkt.

Wat is HTML-Slicing:
Veel bedrijven laten een prachtig ontwerp maken voor een website in Photoshop of een andere grafische toepassing. We bepalen of dit ontwerp bruikbaar is als basis voor een websiteontwerp. Vervolgens bepalen we samen met u waar de inhoud (en evntueele andere componeneten) van de website moet worden getoond. Daarna hakken wij dat ontwerp figuurlijk in stukken en maken we er een basis van voor uw website. Het enige dat u nog rest is de website te vullen met inhoud.

Het orignele ontwerp

ð

De posities

ð

Het uiteindelijke resultaat

Basing: 
Over het begrip basing bestaat nog wat verwarring. De term is door een Nederlander bedacht en is eigenlijk hetzelfde als Slicen of Slicing. Anderen zeggen dat slicing een onderdeel is van basing omdat je bij slicing de afbeelding converteerd naar losse elementen en dan vervolgens XHTML en CSS gaat maken. Het geheel zou dan basing worden genoemd. Andere stellen dat Basing verder gaat dan slicing en dat je bij basing de XHTML en CSS bestanden toepast binnen een Content Management Systeem (CMS). Dit laatste had de bedenker van de naam Basing echter niet in gedachten.... maar wij kunnen deze service wel bieden (denk aan templates voor Joomla, WordPress, Drupal of andere CMS toepassingen).

Wat kost dat?
Ieder ontwerp is verschillend en er bestaat ook een groot verschil of u al dan niet een CMS gebruikt. Verder zit er nog veel verschillen tussen de diverse systemen. Daarom kunnen wij de prijs pas bepalen wanneer we over meer informatie beschikken. U kunt contact met ons opnemen voor een offerte.