Alles is weer operationeel

boomDe meeste van jullie hebben inmiddels wel vernomen dat in het afgelopen weekend jullie website tijdelijk off-line is geweest. Wij zijn u daarom buiten onze excuses ook een uitleg verschuldigd. Het verhaal is alsvolgt. De server waarop uw website staat is geplaatst in een zogenaamd datacenter. Dat is een gebouw met ruimtes die aan zeer speciale en hoge eisen voldoen qua veiligheid en bijvoorbeeld ook qua luchtzuiverheid en temperatuur. In het datacenter waar deze server stond is toch een brand uitgebroken en onze server was daardoor niet meer toegankelijk. Door één van de medewerkers van het datacenter werd zelfs gesproken over een mogelijke aanslag, maar dat lijkt me iets te ver gaan.

Er is vrijdag nacht nog een nieuwe server voor ons geplaatst op een andere locatie, maar deze server was natuurlijk helemaal niet voorzien van enige software, laat staan dat uw website erop stond. We hebben in het afgelopen weekend meer dan 48 uur non-stop gewerkt met een aantal mensen om alles weer on-line te krijgen. Gelukkig hebben we backups van alle websites en databases terug kunnen plaatsten. Ook e-mail is volledig teruggezet. E-mail die in de tussentijd naar u zijn verstuurd komen alsnog aan of worden geretourneerd naar de verstuurder, dus ook hier zult u vanaf nu weinig hinder van ondervinden.

Inmiddels is alles weer operationeel. Mocht u nog problemen ondervinden of vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.
Onze welgemeende excuses voor het ongemak.