Belangrijke Google Update Op 21 April 2015

Belangrijke Google Update Op 21 April 2015

Voor website eigenaren komt er een belangrijke datum aan, namelijk 21 april. Op deze datum brengt Google een nieuwe update uit die kijkt hoe mobiel vriendelijk websites zijn.

De update zal behoorlijke impact hebben voor veel websites, omdat Google websites die niet mobiel vriendelijk zijn lager zal positioneren in de zoekresultaten.

Minder bezoekers via Google

Een lagere positie (ranking) bij Google heeft als gevolg dat er minder bezoekers via Google op je website komen.

Mensen die via een smartphone of tablet zoeken, zullen vanaf 21 april voornamelijk mobiel vriendelijke websites terug zien in de zoekresultaten. Aangezien steeds meer mensen mobiel internetten en dus mobiel zoeken op Google, zal dit een behoorlijke impact hebben op websites die niet mobiel vriendelijk zijn.

Waarom deze update?

Simpel gezegd wil Google de beste zoekmachine ter wereld zijn en blijven. Google wil de meest relevante en meest bruikbare informatie leveren aan haar gebruikers. Voor mobiele gebruikers is informatie op een mobiel vriendelijke website een stuk bruikbaarder dan informatie op een niet mobiel vriendelijke website. Dit heeft te maken met het feit dat een mobiele vriendelijke website over het algemeen niet alleen moderner is, maar ook dat er meer aandacht aan wordt besteed door de eigenaar.

Daarbij wordt er steeds meer gebruik gemaakt van internet via mobiele apparaten. Google vindt dat het zich aan deze ontwikkeling moet aanpassen, om haar gebruikers de best mogelijke ervaring te geven.

Is jouw website mobiel vriendelijk?

Om te kunnen bepalen of Google uw website als mobiel vriendelijk ziet, heeft Google een aantal hulpmiddelen beschikbaar gesteld.

Deze hulpmiddelen zijn:

Met de eerste tool kunt u testen of uw website mobiel vriendelijk is, met de tweede tool krijgt u een overzicht van zaken die u op uw website kunt/moet verbeteren.

Mocht uw website nog niet mobiel vriendelijk zijn, dan is er dus werk aan de winkel. Zorg in ieder geval voor een responsive ontwerp van uw website.

Natuurlijk kunnen wij van Scorpion Computers & Software de nodige ondersteuning en advies leveren en indien noodzakelijk kunnen we werkzaamheden verrichten om ervoor te zorgen dat Google en uw website weer de beste vrienden worden.

Hier vindt u meer informatie over de Google update.