Mailproblemen door Wereldwijde cyberaanval

Mailproblemen door Wereldwijde cyberaanval

Afgelopen nacht (27-4-2018) is er een wereldwijde cyberaanval uitgevoerd. Helaas is ook gebleken dat een van onze servers is misbruikt voor deze aanval. Hierdoor kan het voorkomen dat er problemen voorkomen met e-mail. Uit onderzoek is gebleken dat er sinds 2011 een virus bestaat dat tot vandaag nog niet als virus kon worden geïdentificeerd. Dit betekend dat het virus al jarenlang kan bestaan, maar op een bepaald moment zal worden geactiveerd. 

We hebben inmiddels al onze systemen aan een grondig onderzoek blootgesteld en waar noodzakelijk alle boosaardige software verwijderd. Tevens hebben we de beveiliging nog verder aan kunnen scherpen om te voorkomen dat ditzelfde virus zich nog ooit kan nestelen in onze systemen. Het misschien mosterd na de maaltijd, maar desalniettemin een zeer belangrijke actie.

Tot onze spijt hebben we niet overal even veel invloed op. Het ip-adres van onze server is in een zgn. spam-database terecht gekomen. Hierdoor kan het voorkomen dat er problemen ontstaan rondom het ontvangen en verzenden van e-mail. We hebben de nodige stappen verricht om de verwijdering uit deze database in gang te zetten. Helaas kan dit tot 24 duren.

Onze excuses voor het ongemak.