Nog een belangrijke update voor Joomla!

Nog een belangrijke update voor Joomla!

In het Joomla platform is recentelijk nog een beveiligingslek gevonden. Het ontwikkelteam van dit CMS heeft daarom een tussentijdse update uitgebracht om dit probleem te verhelpen. Natuurlijk hebben voor onze klanten die gebruik maken van onze update servicedeze fix direct geïnstalleerd. Voor andere websites die gebruik maken van het Joomla CMS raden wij sterk aan om deze update met enige spoed uit te voeren.

Wanneer gebruik wordt gemaakt van Joomla versie 3 kan dit eenvoudig worden gedaan vanuit het administrator gedeelte van de website.

Het ontdekte probleem doet zich echter ook voor binnen oudere versies van Joomla. Versie 1.5 en 2.5 zijn inmiddels EOL (End of Life) wat betekend dat er geen ondersteuning meer wordt geboden op deze versies. Er zijn echter nog enorm veel websites te vinden die nog gebruik maken van die oudere versies. Gezien het gewicht van dit beveiligingslek hebben de makers van Joomla toch besloten om een patch uit te brengen waarmee ok de oudere versies van Joomla weer op het juiste beveiligingsniveau zitten. Meer hierover is te vinden op https://docs.joomla.org/Security_hotfixes_for_Joomla_EOL_versions

Wij hopen hiermee onze relaties voldoende op de hoogte te hebben gebracht om ervoor te zorgen dat iedereen weer veilig het nieuwe jaar in kan gaan.