55 Fatboy

55 Fatboy

  • Website: https://55fatboy.be/
  • Opdrachtgever: 55 Fatboy
  • Lokatie: Wijchmaal
  • Technologie: (D)HTML, Joomla!, Virtuemart, Bootstrap
  • Operationeel: september 2018 t/m december 2020

Wat gebeurd er als je een groepje mensen hebt die allemaal muziek willen maken? Dat ontstaat er een band. Zo simpel is het ook gegaan met de band 55 Fatboy.

Logo 55Fatboy 5 Gewoon lekker samen muziek maken. Dat is simpelweg het motto. Het eerste doel was daarom ook niet om optredens te verzorgen op ieder feest of festival. Het gaat echter snel. Wanneer mensen horen van je band, dan worden ze nieuwsgierig en er ontstaat zelfs al vraag ook al hebben mensen nog niets en nog nooit eerder van je gehoord. Als een van de bandleden dan ook nog webdesigner is, dan is het snel besloten en komt er een website. Er wordt een design voor een logo neergezet (de basis is er al en staat hier rechts) en we zijn vertrokken. 

In eerste instantie is de website in de lucht gebracht onder de naam "Onze band". Er was namelijk nog geen naam bepaald voor de band. Nadat ze een Facebook actie hebben gedaan hebben ze uit de inzendingen een naam gekozen. De naam werd dus uiteindelijk "55 Fatboy". Genoemd naar het bekendste type rock 'n roll microfoon. Leuk om te vermelden is nog dat de winnaar van de aktie een huiskamer concert heeft gewonnen.