Welke mogelijkheden heb ik om email op te halen

Er zijn een groot aantal mogelijkheden om gebruik te maken van het e-mailsysteem dat wij bieden. Wij hebben gekozen om gebruik te maken van Kerio Mailserver als software voor mailafhandeling op onze servers. Deze keuze is gemaakt omdat Kerio een systeem is dat alle mogelijkheden biedt die een professionele email gebruiker zich kan wensen. hieronder volgt een korte opsomming.

* Webmail: Via https://ScorpionComputers.nl wordt de gebruiker doorverwezen naar de webmail op onze server. U kunt ook uw eigendomeinnaam gebruiken met het woord mail of webmail i.p.v. de letters www (bijvoorbeeld: http://webmail.witlox.tk). Overal waar internet beschikbaar is kan men hier gebruik van maken. Deze webmail biedt mogelijkheden voor het gebruik van email, taken, notities, agenda's en contactgegevens. Hier kan de gebruiker bijvoorbeeld ook zijn/haar wachtwoord aanpassen. De software is in te stellen zodat deze volledig Nederlandstalig is. Zelfs het gebruik van meerdere e-mailaccounts tegelijk in beeld brengen behoord tot de mogelijkheden. Hiervoor moeten de diverse accounts wel de juiste rechten zijn toebedeelt.

* POP-mail: Veel mensen halen hun email op met programmatuur die daarvoor geschikt is zoals bijvoorbeeld MS-Outlook (express). Wanneer dat gebeurd maakt men alleen gebruik van email en niet van overige diensten. De email wordt hierbij standaard niet bewaard op de server. Het versturen van email gaat via de eigen internetprovider, maar het e-mailadres dat wordt gebruikt is wel eindigend op @ls-delinde.be.

* Outlook connector: Wanneer de gebruiker MS-Outlook (niet express) gebruikt als e-mailprogrammatuur, dan kan hij/zij desgewenst gebruik maken van de Outlook Connector. Dit is een toevoeging aan MS-Outlook. Door deze tool wordt alle functionaliteit van het systeem optimaal benut. Men kan gebruik maken van email, taken, notities, agenda's en contactgegevens en de gegevens worden op onze server opgeslagen. Hierdoor kan men ze altijd ook via webmail benaderen. Ook het versturen van email gaat via ons mailsysteem.

* Pushmail: Erg modern is de mogelijkheid om altijd per direct op de hoogte te blijven van alles wat in het e-mailsysteem van een gebruiker gebeurd. Hiervoor is een draagbaar medium (smartphone o.i.d.) nodig dat geschikt is voor pushmail. Wanneer bijvoorbeeld een secretaresse in de agenda van haar baas een afspraak plant, dan is deze baas daar direct van op de hoogte. Ook zodra een email wordt ontvangen kan men dit direct op het mobiele apparaat waarnemen.