Wat wordt verstaan onder een basis website

Bij Scorpion Computers & Software spreken we in offertes en aanbiedingen vaak over een basis website. Om onduidelijkheden te voorkomen beschrijven we hier wat een basis website allemaal bevat.

 • Het CMS:
  We gebruiken voor een basis website het content management systeem Joomla!. Dit is een product dat zeer professioneel en compleet is uitgerust en alle benodigde functionaliteiten bevat om een zeer uitgebreide website mee te maken. De beheerder / eigenaar van de website kan hiermee de inhoud en zelfs gedeeltelijk de opmaak van de website aanpassen. Wij gaan altijd uit van het standpunt:"Wanneer iemand een brief kan maken een tekstverwerker, dan kan men ook de inhoud van de website beheren".
  Het CMS zal door ons worden voorzien van de Nederlandse taal zodat zowel de back-end als de website zelf van nederlandse terminologie is voorzien.
 • Het design:
  We gaan uit van een basisontwerp dat zal worden aangepast aan de huisstijl van de eigenaar van de website. Hierbij wordt rekening gehouden met kleurgebruik en opmaak. Indien de eigenaar geen huisstijl heeft, dan wordt in goed overleg een stijl bepaald.
 • Het basisontwerp:
  Vanuit de gedachte dat een CMS wordt gebruikt wordt een basisontwerp aangeleverd waarin de beheerder van de website kan bepalen welke informatie op welke positie in de website wordt weergegeven. In de afbeelding is een voorbeeld weergegeven met mogelijke posities in een basisontwerp waarop content kan worden geplaatst.

  Wanneer de beheerder ervoor kiest om een bepaalde positie niet te gebruiken, dan zal op dat punt niets worden weergegeven en mogelijk verplaatsen dan de nabijgelegen posities of veranderen deze van formaat. Bijvoorbeeld: Wanneer men geen inhoud weergeeft op positie banner2 dan zullen de posities die daaronder liggen naar boven schuiven. Er ontstaat dus geen lege ruimte op de website.
 • Content:
  Omdat wij als webdesigners niet verantwoordelijk kunnen zijn voor de inhoud (= content) van de website dient de eigenaar van de website deze zelf te gaan invullen. We zullen altijd een welkomstpagina en een contactpagina instellen voor de klant zodat een basis is gelegd en de website direct minimale informatie bevat. Hierdoor kan een website snel in productie worden genomen.
  We kunnen natuurlijk wel samen met u de content strategie opstellen en we beschikken over de juiste mensen om webteksten en/of beeldmateriaal voor u te maken.

* Joomla is open-source, wat zoveel wil zeggen als dat het gratis te gebruiken is voor iedereen en dat zelfs de broncode desgewenst kan worden aangepast wat de vrijheid geeft voor een community om een hoogwaardig product te maken. Wij hebben hiervoor gekozen om aan onze klanten een product aan te kunnen bieden waarop geen licentiekosten rusten zodat de prijs voor de totale oplossing laag kan blijven en omdat de kwaliteit van open-source producten die gedragen worden door een grote community enorm hoog is.