PHP versie wijzigen voor domein

PHP Selector

Onze servers hadden voorheen één PHP versie en zijn inmiddels allemaal vervangen door servers met een PHP selector. Dat wil zeggen dat je in je DirectAdmin controlpanel per domein kunt kiezen welke PHP versie je wilt gebruiken.

PHP 7

PHP 7 is aanzienlijk sneller dan voorgaande PHP versies. Als je website bestaat uit actuele programmatuur zul je een grote snelheidswinst hebben als je PHP 7 actief zet.

Als een domeinnaam wordt toegevoegd aan je hostingpakket wordt dat domein standaard aan de lagere PHP versie gekoppeld. Handmatig kun je een domein in de PHP selector omzetten naar de hogere PHP versie.

Andere PHP versie selecteren

Dat doe je zo:

Heeft u een enkel domein:

Login in DirectAdmin -> Kies "Domain setup" -> klik op de domeinnaam waarvan je de PHP versie wilt wijzigen -> Kies bij First PHP de hogere versie en bij Second PHP de lagere versie (zie screenshot) -> Save.

Heb je meerdere domeinen in één account?

Login in DirectAdmin -> je ziet een overzicht van je domeinen -> klik onder het overzicht van je domeinen op Domain Administration -> klik op de domeinnaam waarvan je de PHP versie wilt wijzigen -> Kies bij First PHP de hogere versie en bij Second PHP de lagere versie (zie screenshot) -> Save.

Na omzetten naar PHP 7:

php selector